Nezařazené

Novodobá ketodiéta a jej súčasný princíp

Tak, ako je pre súčasné storočie typický nezdravý štýl a civlizačné ochorenia, pričom k tým najčastejším sa začínajú radiť problémy s nadváhou a nezdravými stravovacími návykmi, tým viac sa ako spoločnosť orientujeme na tému diéta a chudnutie. No vieme, že pri teórii rozhodne zostať nestačí a aj pokiaľ sa do nejakej diéty pustíme, výsledný efekt je častokrát otázny, v lepšom prípade krátkodobý s následnými neželanými účinkami, napr. jo-jo efektom a podobne. Aj z tohto dôvodu tak existuje stále viac princípov a nových diét, pričom k tým stálym a najlogickejším sa radí ketodiet.

hubnutí

  • Jej princíp spočíva v jedálničku predovšetkým bohatom na proteíny (bielkoviny) za účelom obmedzenia vysokého príjmu sacharidov a tukov.

Jedným slovom- táto diéta je založená na procese s názvom ketóza. Tá pozostáva predovšetkým v rapídnejšom obmedzení príjmu scharadidov a nezdravých tukov, pričom hlavným zdrojom energie pre Vaše telo bude príjem bielkovín, ktoré telu dodávajú potrebnú energiu, čím zabránite fyzickému zoslabnutiu. Proteíny sa postarajú o vysoký zdroj energie, čím sa telo postupne nastaví na fázu, v ktorej bude schopné efektívne spaľovať cukry a tuky.

metr

  • Výsledkom bude nielen nižšia miera telesného tuku, ale aj úbytok váhy.

Pôvodná proteínová diéta negovala hlavne sacharidy, pričom za zdroj potravy si vyberala skôr tuky s názorom, že práve tuky dokáže naše telo spaľovať rýchlejšie a efektívnejšie. Novodobé ketodiéty sa však obmedzili aj na nižší príjem tukov a doporučujú ich nahradiť vyšším príjmom bielkovín.
Miesto starej cesty, kedy sa na jedálničku nachádzali aj potraviny ako slanina či klobásy (áno, čítate dobre) sa novodobá proteínová diéta orientuje na špeciálne upravené potraviny výrobcov orientujúcich sa poskytovanie odtučnených jedál s vyšším obsahom bielkovín, čím je spôsob diéty o niečo radikálnejší, no tým pádom zaručenejší, najmä z pohľadu odbúrania tukových zásob v tele.