IT

Ktorú diétu si vyberiete? Skúste vsadiť na bielkovinovú

Je vôbec možné schudnúť akýmsi logickým spôsobom, respektíve existuje jedálniček, ktorý by nám skutočne pomohol schudnúť bez hladovania, stresov a úbytku potrebnej fyzickej ako aj psychickej energie? Jednou z mála efektívnych odpovedí môže byť bielkovinová diéta , ktorá vás svojim princípom možno príjemne prekvapí.

snídaně

Začnime napríklad tým, že v prípade bielkovinovej diéty, ktorá je tiež známa ako proteínová či keto sa nezaoberáte neustálym prepočítavaním kalórií, ale volíte jednu efektívnu cestu, ktorá vám ušetrí takéto zbytočné stresy. Zvolíte si systém stravovania bohatého na príjem bielkovín (proteínov) s tým, že sacharidy sa budete snažiť dať na minimum.

Viac než o kalóriách sa tak bavíme skôr o potrebe prijímať potrebné živiny a látky a naopak minimalizovať príjem tých nadbytočných a tukotvorných. Ketodiétou sa snažíme zmeniť náš metabolizmus do podoby, v ktorom budú jeho hlavným spaľovacím zdrojom tuky. Proteíny majú v tomto smere úlohu nielen udržať naše svalstvo nepoškodené a silné, ale takisto posilniť činnosť metabolizmu a jeho kvalitu rýchleho a efektívneho spaľovania. V princípe ide o logickú metódu nastaviť metabolizmus do fázy maximálneho spaľovania tukov, čo sa však nezaobíde bez značne obmedzeného príjmu sacharidov, ktorých pravidelný vysoký príjem by celý proces skomplikoval.

hmotnost

  • Povedané laicky, naše telo sa musí naučiť spaľovať predovšetkým tuky a považovať ich za zdroj energie, musíme ho tak odnaučiť čerpať energiu zo sacharidov.

K pozitívnym stránkam tejto diéty sa radí takisto dôležitý fakt, že nebudete cítiť hlad, nakoľko budete len dodržiavať stanovený jedálniček z pravidelného príjmu proteínových jedál. Nehrozí tak ani úbytok svalovej hmoty, proces je zameraný iba na spaľovania prebytočných tukov v tele. Takýto úbytok tukovej hmoty bude následne viditeľný tiež po vizuálnej stránke a budete sa nielen cítiť, ale aj vyzerať viac fit a v lepšej telesnej kondícii.