Nezařazené

Veľmi populárna kniha na Slovensku i v Čechách- Kmeny 0

Pokiaľ hľadáte zaujímavú knihu, ktorá je navyše populárna a v rýchlosti aj počte rozpredaných kusov v našej krajine i susedných Cechách láme rekordy, napadne ma predovšetkým titul s názvom Kmeny 0, ktorý som si už objednal aj ja ako hlavnú nádielku pod vianočný stromček.

styl

Prečo je táto kniha taká populárna a v čom je zaujímavá?
Je spísaná a vytlačená praktickým a cool pôsobiacim štýlom pozostávajúcim okrem iného i so zaujímavých a štýlovo pôsobiacich fotografií. Ale to je iba zlomok dôvodu jej popularity. Hlavným bodom je samotná téma tohto diela, ktoré obsahuje celkovo až 744 strán a pri jej tvorbe spolupracovalo až 24 autorov.

vw

Celá tvorba mapuje naozaj podrobný a detailný pohľad na subkultúry alebo mestské skupinky mládeže od roku 1969 až po revolúciu, čiže rok 1989. V akej móde, v akých možnostiach a k akým záujmom vyrastali naši rodičia? Mnohé z týchto štýlov sú vlastne veľmi dobre známe a populárne i dodnes, no je zrejmé, že v dobách pred minimálne 30-timi rokmi mali tieto štýly inú podobu, z ktorej by dnešná mládež bola určite prekvapená, ale táto doba mala určite svoje čaro a svojho ducha, ktorého si touto knihou môžeme pripomenúť. V jej obsahu sa nájde skutočne každý z nás, nehľadiac na vek či odlišné záujmy a názory.

  • Depešáci, pankáči, metalisti, skejťáci, futbaloví hooligans, neo-romantici, poslucháči novej vlny, vlasáči a rockery, tuningári, motorkári, kulturisti, trampovia, milovníci filmov a umenia, tvorcovia, ideológovia, vášniví „šprti“, eko-aktivisti, fanúšikovia počítačov, videohier a techniky, ale aj nudisti či veksláci.

deprese

Áno, tieto štýly a ich nasledovníci existovali aj v dobe, ktorá nebola „cool“. Tieto záujmy existovali a ľudia k nim mali možno ešte vášnivejší postoj ako ľudia „dnešní“, ktorí sú rozmaznaní internetom a teda možnosťou všetko robiť online a ku všetkému sa dostať formou množstva webových stránok. Tohto ducha minulého storočia plného elánu ale i obmedzených možností nájdete prehľadnou a zaujímavou cestou v podobe tejto knihy.