Šport

Benefity pre nás

Pozrime sa na otázku v oblasti športu koľko by sa malo športovať môj priateľ včera išiel skoro 50 km tam a späť čiže skoro 100 on je vám ako maratónec či závodí na bicykli len chudák mál včera svalovú horúčku potom. Ale jednu vec si myslím že tie stavy môžu mať ľudia nie len od veľkého výkonu ale aj od tých ENERGI  nápojov aj on je taký že verí tomu propaguje to pre tú firmu ja tomu neverím. Stačí si prečítať čo to obsahuje aké je to nebezpečné pre telo. Radšej si vypijem dobrú kávu. Ja sa nečudujem že výkonný športovci umierajú mladý lebo užívajú doping a to je nebezpečné. ZLYHAT im môže srdce. Už bolo viacero takých prípadov. Je to hrozné. Vegánstvo ako také môžeme definovať aj ako benefit pre človeka ale má aj svoje riziká ktoré sú vegán stravou spojené. Môžu im chýbať všetky dôležité vitamíny namiesto to berú umelú výživu vo forme tzv. výživových doplnkoch ktoré napr. propagujú firmy v dnešnej dobe je ich ako maku.

bývanie v prírode

Je to síce udržateľný spôsob výživy vegán ale mali by si uvedomiť zásadnú vec že hrozí zdravie ohrozujúce riziko vzniku vážnych deficitov makro – aj MIKROZIVIN  a to sa týka aj ľudí čo jedia všetko možné lebo aj keď jedia mäso ale nemusia mať dostatok vitamínov lebo aj tzv. vyvážená strava je často chudobná na určité vitamíny. A potom majú slabý výkon. Mám vynikajúcu odbornú literatúru ešte chcem si ju aj doplniť táto kniha má názov SPORTOVNY VYZIVA PRO VEGETARNY A VEGANI opisuje seba a ľudí čo pozná ako sa dali zdravotne pomocou vegetariánskej zdravotne fit. Ale v knihe hovorí aj tzv. rizikách výživových doplnkov že z roka na rok stúpa tzv. boom po nich Dajú sa na tom zarobiť za rok veľké peniaze cirka obrat finančný je okolo 6 miliónov za rok.

cesta zdravia

Myslím že je to len hlúposť ľudí čo tomu veria ale každého osobná vec. Ja chcem tiež žiť bez liekov je to dlhá cesta ale tým smerom sa uberám. Moja rodina teta či mama že jesť mäso fuj to je darmo stará generácia my mladý aj keď pomaly 50 r ľudia inak uvažujeme. Veď sa len pozrime koľko je ľudí chorých mladí ženy sú obézne aj muži. Des tento týždeň keď som bola vybavovať videla som dve ženy je dna bola mladá mamička mala malé dieťa v kočíku des tá vám mala asi 100 kg hrozné a druhá tehotná aj tá bola hrozne tučná. Ja keby že čakám dieťatko tak aj v prvom trimester cvičím jasné pokiaľ by mi to zdravotný stav dovolil ale nikdy by som sa tak nenechala aby som stučnela ako prasa. Už som skoro na konci článku majme na rozume jednu vec že radšej sa zdravo stravovať keď sa už rozhodnete aj byť VEGETARIAN  a pod a športovať rozumne stojí za to aby sme boli zdravý po celý život a spokojný a úsmev na tvári.