Ekonomika

Prečo bezdomovci či ako odstrániť


Nepokazme si to občanmi ktorí nemajú na byť v HAUSSMANOVEJ budove či kabelku Hermes alebo hodinky ROLEX. Prečo máme bezdomovcov či u nás na Slovensku či vo svete. Napríklad u nás na Slovensku je počet bezdomovcov cez 71 000. Prudko zrástol počet medzi nimi sú deti aj mladistvý ale aj ľudia produktívnom veku. Čo myslite môžu zato krízy alebo nedostatok pomoci od štátu tvrdia ekonómovia. Keď si porovnáme predchádzajúce roky sčítaní ide o trojnásobný nárast. Zistili že ľudí bez domova je v len v Nitrianskom kraji o vyše 10 000 viac ďalej je to Košický kraj a tiež Banskobystrický kraj. Samozrejme aj ostatné kraje tam spadajú .Ja som bola v BA cirka 5 rokov dozadu vtedy bola tam ešte stará autobusová zástavka des čo tam bola bezdomovcov človek mal normálne strach. Dajme si otázku kto je na vine tí chudáci ľudia? Malo by sa konať nie spať na vavrínoch.

dajme im možnosť bývať nie na ulici

Podľa ekonómov takýto ľudia čelia viacerým krízam ktoré im zhoršili ich danú situáciu. V našej krajine chýba sociálna pomoc. Chýba tiež sieť sociálnych služieb ktorá ako vieme by ľudí ohrozených stratou bývania dokázala rýchlo a tiež včas zachytiť tak aby neskončili na ulici. Taktiež chýbajú byty ktoré by boli cenovo dostupné ako napr. sociálne niekde sú ale je ich málo. skôr sa dávajú mladým rodinám alebo podľa známosti. A za veľké peniaze. Keby nebol taký vysoký nájom v týchto bytoch resp. mali by poslanci navrhnúť symbolickú cenu ktorú by vyzbierali za kúrenie ďalej za vodne a stočné a samozrejme elektrinu. Nie to môj nápad ale už sa to v niektorých častiach Slovenska realizuje sami si stávajú domčeky dostali na to materiál naši Rómovia prečo štát nepodá pomocnú ruku aj ľudom bez domova. Ako vieme nie tento problém len u nás je aj vo svete.

podajme im pomocnú ruku

Mali by nastaviť tak ekonomiku ale hlavne podať pomocnú ruku samozrejme v prvom rade štát nie nabaľovať si vačky a smiať sa ľudom do tváre ale pomáhať! Chýba tu ľudskosť. Žijeme v dobe konzumu a tzv. spoločenského divadla. Kto nekonzumuje ani neexistuje. Ak to nerobíte čiže nekonzumujete tak sa radšej schovávate vo vlastnom dome či v byte. Ak ho vôbec máte. Potom nevidíte do ulíc ak tam už náhodou nežijete. Tento týždeň začínajú po rokoch v Paríži Olympijské hry v Paríži pri rieke SEINE  organizátori sa obávali či vôbec súťaž bude môcť prebehnúť tam kvôli tomu že v rieke objavili baktérie svedčiace o jej fekálnej kontaminácii. Keď sa prehnal lejak kanalizácie pretekajú a znečistia rieku. Kto je na vine že by mesto hovoria že sa nik nekúpe v rieke omyl bezdomovci ktorých nasilu vysťahovalo mesto do regiónov . Kabinet chce urobil z Paríža POTEMKINOVU dedinu. Obnovme ekonomiku zamyslime sa nad touto otázkou.