Zvieratá

Kúpa psa


Vaše deti vás neustále otravujú s tým, že by ste im mali kúpiť psa alebo iné domáce zvieratko? Vy stále váhate, pretože si myslíte, že vaše deti zvieratko bude zaujímať len chvíľku? Vo väčšine prípadov to tak skutočne je. Ak vaše dieťa túži po psovi, mali by ste to prehodnotiť ešte predtým, ako psa pôjdete kúpiť. Pes nie je lacná záležitosť. Pred kúpou by ste mali zohľadniť aj to, či na psa máte potrebné financie. Nechceli by ste tieto financie radšej odložiť vašim deťom na neskôr? Pes musí niečo jesť a krmivo či granule pre psov je veľmi drahé. Chce sa vám vláčiť objemné pakle granúl domov z obchodu?

 

domáce zvieratko

 

Nie je to jednoduchá záležitosť. A to nehovorím ešte o pravidelných návštevách u veterinára. U veterinára môžete nechať aj celú svoju výplatu. Podľa mňa sa pes neoplatí kupovať. Aj moje dieťa chcelo psa, aj dokonca ja, keď som bola malá. No s odstupom času to beriem veľmi dobre, pretože som psa nikdy nedostala. Nemohli by sme chodiť na dovolenky, pretože by pes nemohol zostať sám doma. Museli by sme riešiť a platiť si drahé psie hotely alebo žiadať rodinu o postráženie psa. To by bolo veľmi otravné. Mnoho ľudí nemajú radi, keď sa im pes motá po byte. Všade necháva chlpy, ktoré nájdete či už na sedačke alebo dokonca aj v kuchyni, či v jedle. Nie je to práve najpríjemnejšie zistenie, že v jedle máte chlp od vášho domáceho miláčika.

 

pes

 

Dieťa len vymýšľa, ale starostlivosť o domáce zvieratko potom ostane len a len na vás. To by ste si mali dôkladne zvážiť, či budete mať dostatok voľného času, aby ste svojho psa mohli každý deň niekoľkokrát do dňa chodiť venčiť. Venčenie musíte absolvovávať aj keď je upršané počasie, či je veľká zima. Pes potrebuje taktiež vykonávať svoju potrebu. Exkrementy si po svojom psovi musíte dennodenne zbierať a vyhadzovať. Nemôžete ich nechať len tak na trávniku na sídlisku. To nie je vhodné riešenie. Ak si predsa len chcete kúpiť psa a nevadia vám tieto skutočnosti, určite si zaobstarajte malého psíka, ktorý nebude prekážať vašim susedom. Aj s nimi totižto môžete mať problémy práve kvôli neustálemu štekaniu.