Dom

Moderný bungalov


Veľmi obľúbené sú v dnešnej dobe jednopodlažné bungalovy. Zatiaľ čo pred pár rokmi sme mohli pozorovať trend dvojpodlažných viac generačných domov, dnes sa domy stávajú nielen s energetickou, ale aj rozlohovou úsporou. Jednopodlažné bungalovy sú menšej rozlohy, Ale zmestí sa do nich všetko čo k životu potrebujete. Obľúbeným trendom bungalovov je spojená obývačka s kuchyňou. Naši starí rodičia používali trend oddelených miestnosti. Každá miestnosť, vrátane kuchyne a obývačky mala svoj vlastný priestor oddelené dverami. Dnes je trend úplne iný. Otvorený koncept plný veľkých presvetlených okien.

bungalov

V prípade, že aj vy túžite po otvorenom interiéri a spojenej kuchynskej a obývacej časti myslíte už vopred na niekoľko detailov. Nezabudnite na okno v kuchyni. Aj keď budete mať dostatočne odsávanie, okno v kuchyni je vždy vhodné. Silný digestor. Práve zápach z varenia sa môže veľmi ľahko dostať aj do obývačky. Aj keď otvorené okno zápach časom z izby odstráni, po rokoch používania sa váš nábytok, závesy a gauč od výparov z kuchyne zničia. Preto by ste mali myslieť na digestor, ktorý nepustí výpary ďalej z kuchyne. Obľúbené sú stavané digestory na indukčnej doske, ale tiež závesné vysoko funkčné digestory zo stropu. 

obývačka

V prípade, že máte bungalov myslite na dostatok odkladacieho priestoru. Ten v bungalovoch využite aj na chodbe. Kvalitný stolár vám vyhotoví odkladací priestor aj na miestach, kde ste to ani netušili. Zabudnite na veľké domy. Malý bungalov skutočne postačí pre klasickú rodinu na každodenné bývanie. Okrem ceny, ktorá je najpodstatnejšie pri výstavbe takéhoto bungalovu to oceníte aj pri mesačných platbách za energie. Práve takéto bungalovy sú častokrát nízko nákladové a vyznačujú sa vysokou úsporou za používanie elektriny a vody. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek nehnuteľnosť, hlavné je, aby sa vám dobre bývalo.